[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Spinu, directoarea Institutul European de Studii Politice din Moldova, dublă acreditată în Master în securitatea cibernetică, în baza convenției UNIWA
5 Octombrie

Natalia Spinu, directoarea Institutul European de Studii Politice din Moldova, a primit diploma aferentă studiilor cu dublă acreditare de Master în securitatea cibernetică, în baza convenției Universității din Attica de Vest (UNIWA) în cadrul proiectului LMPI. Diploma i-a fost acordată în Grecia de Rectorul Panagiotis E. Kaldis Universitatea din Attica de Vest, Grecia.

“Am avut onoarea de a primi și diploma aferentă studiilor cu dublă acreditare de Master în securitatea cibernetică, în baza convenției UNIWA în cadrul proiectului LMPI la eveniment având onoarea de a primi diploma de la Rectorul dl. Panagiotis E. Kaldis Universitatea din Attica de Vest, Grecia, Vice Rector Dna. Efstathia Papageorgiou și Profesor, Dr. Panos Yannakopoulos. Le mulțumesc tuturor celor implicați și abia aștept să continuăm cu proiecte mai mari și mai interesante!”, a spus Natalia Spinu.

La eveniment a fost prezent și Ambasadorul R. Moldova în Grecia, Andrei Popov. “Am acceptat invitația Nataliei Spinu, directoarea Institutul European de Studii Politice din Moldova să o “susțin moral” la primirea diplomei de absolvire a studiilor de Master în securitate cibernetică la Universitatea din Attica de Vest, prilej cu care am făcut cunoștință și am avut o primă discuție despre posibile proiecte de cooperare inter-universitare cu conducerea Universității din Attica de Vest – Rectorul Panagiotis Kaldis și vicerectorul Efstathia Papageorgiu. Rectorul Kaldis este și președintele asociației rectorilor universitari din Grecia, iar universitatea pe care o conduce este a treia din țară după numărul de studenți (circa 58,000). De asemenea, am avut o discuție de substanță cu Prof. Dr. Panos Yannakopoulos, unul din cei mai cunoscuți experți greci în problema securității cibernetice și un vechi prieten al țării noastre, care de mai mulți ani cooperează cu Universitatea de Stat și Universitatea Tehnică”.

LMPI (licence master professionnel en protection informatique) este un proiect global al Erasmus+, un program al Comisiei Europene pentru educație, care facilitează mobilitatea și cooperarea studenților și profesorilor. Convenția privind programele duble de studii în securitatea cibernetică între universități (UNIWA și UTM) a fost semnată la 7 decembrie 2018. Scopul final al programului de mobilitate este susținerea tezei de master în fața unei comisii de profesori greci, atât de la UNIWA, cât și de la alte universități gin Grecia.

310891588_10160233552849591_2832436330105203544_n 311021782_10160233552874591_6601007102914347375_n spinu natalia spinu natalia2

Inapoi la arhiva noutaților