[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Parasca: Partidul „Renaștere” a strâns peste o sută de mii de semnături în sprijinul interzicerii constituționale a PAS
23 August
Activiștii Partidului „Renaștere” au strâns peste o sută de mii de semnături în sprijinul interzicerii constituționale a PAS, a anunțat liderul formațiunii Natalia Parasca. 
„A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi. Ați văzut rezistența extraordinară cu care a trebuit să ne confruntăm. PAS și-a antagonizat provocatorii asupra noastră, au încercat să ne retragă în conflicte. Iar în ultimele săptămâni, poliția s-a năpustit împotriva noastră. Poliția ne-a demontat corturile și i-a intimidat pe activiștii noștri” , a subliniat Natalia Parasca.
Ea a menționat că „practic, toate mijloacele de informare în masă au fost acoperite cu imaginile ofițerilor de poliție care încercau să oprească prin forță strângerea semnăturilor împotriva PAS”.
„Dar, din păcate, principalul lucru a fost omis din imagine. Cei 100.000 de moldoveni care au venit la corturile noastre și ne-au dat semnăturile lor au fost lăsați în afara imaginii. Eu personal am participat la colectarea semnăturilor în Chișinău, Bălți, Sîngerei și în alte raioane. La noi au venit oameni foarte diferiți – atât pensionari, cât și tineri. Șomeri și antreprenori. Foarte des veneau la noi profesori și lucrători medicali și ne spuneau: „Suntem alături de voi, dar ne este frică să semnăm pentru că am putea rămâne șomeri”. Mulți oameni au spus că au votat pentru PAS și acum se simt înșelați. Nu așa își imaginau ei „vremurile bune”!
Alegătorul moldovean a făcut o greșeală cruntă. Mai întâi, a greșit când și-a încredințat votul Maiei Sandu, apoi când a votat pentru PAS. Pe lângă dezvoltarea economică, garanții sociale și o politică externă echilibrată, această guvernare distruge economia, își bate joc de pensionarii, obligă tinerii să plece peste hotare, scuipă pe Constituție și pe statutul nostru de neutralitate. O parte din responsabilitatea pentru acest eșec revine opoziției – nu este un secret că mulți oameni au votat pentru PAS sau nu au venit la alegeri pentru că au fost dezamăgiți de forțele de stânga”, a adăugat politiciana.
„Este timpul să corectăm greșelile făcute, Moldova trebuie să revină pe calea normală de dezvoltare. Cu siguranță vom obține interzicerea constituțională a PAS.
Partidul PAS trebuie să intre în istorie, iar cei care au fost aleși din partea acestui partid în funcții elective vor fi lipsiți de posibilitatea de a ocupa funcții elective și de poziții guvernamentale responsabile pentru o anumită perioadă de timp”, a mai spus liderul partidului Renaștere.
Inapoi la arhiva noutaților