[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Parasca, lider interimar „Renaștere”, întâlnire cu Maria Zaharova, reprezentant oficial la Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei
19 Septembrie
Natalia Parasca, Președinta interimară a partidului politic „Renaștere”, a avut o întrevedere cu reprezentantul oficial al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova. Subiectul principal al întrevederii a fost dezvoltarea cooperării bilaterale.
Partea rusă și-a exprimat dorința de a coopera, ținând cont de legăturile culturale și istorice dintre cele două țări. Părțile au fost de acord că deportările ilegale ale jurnaliștilor de către autoritățile din Republica Moldova încalcă obligațiile internaționale ale statului în ceea ce privește libertatea presei și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor.
„O direcție importantă a activității partidului nostru este integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Republica Moldova este interesată în cooperarea cu membrii Uniunii Economice Eurasiatice, cu sprijinul Federației Ruse, în calitate de principal partener al acestei structuri. În prezent, partidul nostru a inițiat strângerea de semnături în întreaga țară. Dorim să organizăm un referendum și să ascultăm voința poporului cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică”, a declarat Natalia Parasca., a declarat Natalia Parasca.
Maria Zaharova a menționat că Federația Rusă este pregătită întotdeauna pentru cooperare bilaterală, adăugând că Republica Moldova este tratată ca o țară suverană și independentă.
„Rusia este întotdeauna aproape și gata să ajute. Cooperarea dintre cele două țări ale noastre se dezvoltă cu succes de zeci de ani. Totul pentru că noi tratăm Moldova ca pe un stat suveran și independent, iar toate problemele apărute sunt rezolvate într-o manieră reciproc respectuoasă. Rusia este gata să construiască un viitor mai bun în interesul celor două țări”, a declarat Maria Zaharova.
Inapoi la arhiva noutaților