[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Parasca, lider al partidului Renaștere, despre reducerea finanțării alocatiilor bugetare către UTA Găgăuzia: O nouă tensiune!
18 Iulie

Președintele interimar al Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, spune că deputatul PAS, Radu Marian, a înregistrat un proiect de lege care va tăia din finanțarea Găgăuziei, informează CURENTUL.

Natalia Parasca spune că PAS vrea să anuleze o prevedere din Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, adoptat de Parlament în 1994.

„După ce guvernarea a dus la sărăcirea populației, a distrus economia și a înrăutățit relațiile cu Federația Rusă, în vizor a nimerit și Autonomia Găgăuză.

Aduc aminte că anume această prevedere din Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei a fost compromisul care a ajutat la conflictul etnic.

Nu este greu să ghicești reacția locuitorilor din Autonomie cu privire la această inițiativă. PAS provoacă o nouă tensiune între centru și regiune și continuă să se răzbune pe cetățenii Găgăuziei pentru că aceștia nu vor să voteze pentru Maia Sandu”, spune Natalia Parasca.

Inapoi la arhiva noutaților