[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gordienko va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2020
1 Martie
Cântăreața Natalia Gordienko a fost declarată sâmbătă seara, cu piesa ”Prison”, câștigătoarea Finalei Naţionale şi va reprezenta Republica Moldova la Concursul „Eurovision Song Contest-2020”. În etapa finală a Concursului național au participat 19 interpreţi.
În clasament, Natalia Gordienko a fost urmată de Pasha Parfeni, Dianna Rotaru, Lavinia Rusu, Lanjeron,  Catarina Sandu, Valeria Pașa ș.a.
Potrivit compozitorului Anatol Chiriac, membru al juriului, interpreții au fost buni, n-au fost detașați prea mult unul de altul. ”După mine, cel mai reprezentativ a fost Pasha Parfeni. Piesa lui era mai viabilă și mai specifică concursului. Totuși, contează cum promovezi piesa înainte de concurs. Astfel, juriul și televotingul au susținut-o pe Natalia Gordienko. Piesa ei a avut un impact mai mare asupra publicului. Mă bucur că piața muzicală este în dezvoltare continua”, a mai spus Anatol Chiriac.
Natalia Gordienko va participa în cea de-a doua semifinală a Concursului european de cântec „Eurovision Song Contest-2020”, care se va desfăşura pe 14 mai la Rotterdam (Olanda). Reprezentanta Republicii Moldova va concura cu interpreţii din Austria, Danemarca, Bulgaria, Polonia, Elveţia, Finlanda, Armenia, San Marino, Letonia, Serbia, Islanda, Georgia, Portugalia, Cehia, Grecia, Albania şi Estonia.
În 2006 Natalia Gordienko cu Arsenium şi Conect R cu piesa „Loca” au reprezentat R. Moldova la Concursul „Eurovision”, desfăşurat la Atena (Grecia), plasându-se pe locul 20.
Natalia Gordienko s-a născut la 11 decembrie 1987 în orașul Chișinău. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, secția Pop și Jazz Vocal. În 2010 Natalia lansează primul ei album „Time” (Timpul), pentru ca în 2011 să lanseze „Cununa de flori”, cel de-al doilea album al său. În 2015 a lansat un single intitulat ”Summertime”, semnat de FLY RECORDS.
Sursa: Moldpres
Inapoi la arhiva noutaților