[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gavrilița: Soluția pentru Legea miliardului este recuperarea banilor de la cei care i-au furat
10 Februarie

Fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, califică manevra Președintelui Dodon de a transfera bani de la Banca Națională spre Ministerul Finanțelor pentru finanțarea electorală, transmite CURENTUL.

În cadrul unei postări pe o rețea de socializare, Natalia Gavrilița afirmă că asemenea acțiune nu va ușura povara asupra cetățenilor.

„Manevra lui Igor Dodon cu așa-numita ușurare a poverii din Legea miliardului este de fapt scoaterea banilor din rezervele Băncii Naționale pentru a finanță cheltuielile enorme ale guvernării în an electoral. Încă niciodată Guvernul Moldovei nu a planificat să cheltuie atâția bani, cu surse de finanțare incerte.

Transferul unor venituri dintr-un buzunar al statului (Banca Națională a Moldovei) în altul (Ministerul Finanțelor) nu însemnă ușurarea poverii asupra cetățenilor. Soluția pentru Legea miliardului este în primul rând recuperarea banilor de la cei care i-au furat. Guvernul Sandu a creat un Birou de combatere a corupției cu experți internaționali specializați în recuperarea activelor, a transmis materiale relevante la procuratură și a facilitat colaborarea cu organe de drept la nivel internațional.

Întrebarea relevantă nu este de unde luăm banii cetățenilor pentru a întoarce miliardul furat. Întrebarea pe care trebuie să o punem lui Igor Dodon este ce sumă a recuperat din miliardul furat până acum și ce planifică să facă pentru a recupera acești bani inclusiv de la vechii săi prieteni din Parlament”, scrie Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților