[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gavrilița, despre bugetul pentru 2020: Prevede cheltuieli mari
5 Decembrie

Fosta ministră a Finanțelor spune că bugetul pentru anul 2020 este copiat absolut din ceea ce a proiectat fosta guvernare, dar are numeroase probleme, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Natalia Gavrilița a spus că scopul acestui buget este realegerea lui Igor Dodon în calitate de Președinte al țării.

„Problema cea mare a bugetului este că, contrar prevederilor Constituției, prevede cheltuieli fără sursă de finanțare ieftine din exterior, care nu pot fi accesate. Ei au planificat 2,5 miliarde de lei din partea UE, FMI, BM dacă cunosc că politicile incluse se bat cap în cap cu condițiile agreate cu partenerii.

Guvernul caută alte surse de finanțare mai incerte și scumpe care nu există. Un asemenea împrumut din partea Federației Ruse nu este suficient și au decis să ia din buzunarul oamenilor. Dacă înainte soldurile APL erau reîntoarse pentru utilizare, acum vor merge pentru cheltuielile pentru 2020. Guvernul de asemenea a sporit la 23 miliarde de lei împrumut de la bănci, ceea ce este o cifră record”, a spus Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților