[ X ]
[ X ]
[ X ]
Năstase și Sandu au semnat Acordul de constituire a Blocului ACUM
16 Decembrie

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, au semnat, astăzi, Acordul de constituire a Blocului electoral ACUM, informează CURENTUL. 

Potrivit acordului, părțile au convenit în formarea Blocului electoral cu denumirea integrală ACUM Platforma DA și PAS, iar prescurtat – Blocul ACUM DA PAS, pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Simbolul electoral al blocului reprezintă literele majuscule ACUM, împreună cu simbolurile dreptunghiulare ale partidelor constituante DA și PAS, unite într-o figură geometrică. Culorile blocului sunt negru, galben și bordo.

Blocul este condus de Consiliul politic, constituit din 8 membri, dintre care: 2 copreședinți ai Consiliului politic – Maia Sandu și Andrei Năstase, și, totodată, 6 membri ai Consiliului: Liliana Olărescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popușoi, Alexandr Slusari, Inga Grigoriu și Chiril Moțpan.

Andrei Năstase a declarat că astăzi formalizează crearea blocului electoral.

„O facem în strictă conformitate cu legislația RM, cu Constituția și în strictă conformitate cu dorința unei însemnate părți a cetățenilor. Cu efortul nostru, al tuturor, am edificat partidele noastre, care, călăuzite de ideea de unitate a tot ce înseamnă calitate, integritate, onestitate, meritocrație, au decis să creeze acest bloc electoral. Dată fiind unitatea noastră și modul în care ne-am prezentat până în momentul de față și modul în care am acționat în cele două scrutine importante – ne permitem să spunem că absolut nimic nu ne poate sta în cale în dorința noastră mare de libertate, de a edifica în RM un stat de drept cu justiție funcțională, cu economie funcțională, cu condiții bune pentru un trai decent pentru toată lumea”, a declarat Năstase.

La rândul său, Maia Sandu a menționat că de doi ani de zile muncesc cot la cot.

„Ne unește dorința de a pune Republica Moldova pe făgașul normalității, de a oferi o șansă oamenilor onești la un trai decent acasă, de a crea condiții ca acei care au plecat să poată să se întoarcă. Ne unește dorința noastră de a construi o societate cu adevărat democratică, în care votul oamenilor contează, în care oamenii decid cine să-i reprezinte la conducerea țării, iar votul nu e nici furat și nici cumpărat. Ne unește angajamentul nostru de a construi un stat de drept, care să ne protejeze de tot felul de hoți, uzurpatori, corupți. Ne unește angajamentul nostru de a promova politici economice care să creeze condiții ca acei care pot munci, să-și asigure bunăstarea, iar cei care nu o pot face, să fie protejați, inclusiv economic, de către stat”, a spus Sandu.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților