[ X ]
[ X ]
[ X ]
Năstase, la Berlin: „Democrația, statul de drept și bunăstarea cetățenanului – principii pe care le împărtășește Platforma DA”
27 Aprilie

Liderii Platformei DA, PAS și PLDM s-au întâlnit astăzi cu Ulla Schmidt, vicepreședinta Bundestagului și membră a Partidului Democrat din Germania. Ulterior, Andrei Năstase, Maia Sandu și Viorel Cibotaru au avut o întrevedere cu Volker Kauder, membru al Bundestagului și liderul grupului parlamentar de guvernământ CDU/CSU, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, discuțiile au vizat derapajul antidemocratic din Republica Moldova și mimarea cursului european de către actualul regim de guvernare condus de Plahotniuc. Un subiect aparte s-a axat pe tentativa de schimbare a sistemului electoral actual, modificare considerată a fi un ultim colac de salvare pentru menținerea la putere a celui mai toxic și iresponsabil regim de guvernare din istoria independentă a Republicii Moldova.

Vicepreședinta Bundestagului a subliniat faptul că Germania rămâne alături de poporul Republicii Moldova și va susține aspirațiile cetățenilor moldoveni de modernizare și reformare reală a țării lor.

La rândul său, Kauder a reconfirmat oferirea sprijinului necesar pentru protejarea intereselor cetățenilor Republicii Moldova. „Preocuparea comună pentru R. Moldova a celor mai influente partide din Germania, indiferent de ideologie, este democrația, statul de drept și bunăstarea cetățeanului. Aceste principii le împărtășește și Platforma DA, care este acum în proces de aderare la PPE – cea mai mare familie politică din Europa. Importantă pentru noi toți e și înțelegerea faptului că stabilitatea inutilă oferită de Plahotniuc e ca o moarte timpurie pentru țara noastră”, subliniază liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Amintim că, cei trei lideri ai formațiunilor proeuropene de opoziție au fost invitați la Berlin pentru o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni, la inițiativa Fundației Konrad Adenauer Stiftung, precum și pentru a participa la dezbaterea „Mai Mult Decât Geopolitică: Integrarea Europeană a Republicii Moldova” de la Academia KAS.

Viorel Cibotaru (PLDM), Andrei Nastase (PDA), Ulla Schmidt (SPD), Maia Sandu (PAS), Martin Sieg (KAS) - 27.04.2017, Berlin

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților