[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nagacevschi: „Nu voi răspunde pentru miniștrii justiției care au deținut mandatul în cabinetele precedente”
13 Octombrie

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi susține că în spațiul public au fost lansate afirmații că în Republica Moldova pe parcursul ultimilor 6 ani nu s-a făcut nimic pe domeniul justiției. „Nu voi răspunde pentru miniștrii justiției care au deținut mandatul în cabinetele precedente”, declară oficialul, informează CURENTUL.

„Dar voi recunoaște că, la momentul preluării mandatului am constatat că multe procese de actualizare a legislației pur și simplu stagnau fără o explicație clară, de ce. Se promova exclusiv așa-zisa evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor, dar care a picat testul Comisiei de la Veneția”, scrie Nagacevschi, pe Facebook.

În același timp, el a enumerat ce a făcut echipa Ministerului Justiției pe durata mandatului său:

„Pe lângă zecile de proiecte promovate, în mare parte adoptate de Parlament, am setat clar cursul reformei după cum urmează: aprobarea modificării Constituției agreată cu CoE și Comisia de la Veneția (CSM și sistemul judecătoresc); aprobarea Strategiei și Planului de acțiuni pe justiție, consultate cu toți actorii interesați și agreate cu CoE; inițierea procedurilor legislative conform planului aprobat, inclusiv pentru consolidarea instituțiilor existente în vederea evaluării procurorilor și judecătorilor”, a susținut Nagacevschi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților