[ X ]
[ X ]
[ X ]
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogîlniceanu” s-a mutat la „casă nouă”
24 Mai

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” are un nou sediu, primit de curând de la Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului din cadrul Cancelariei de Stat, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, locația se află acum pe strada Alexei Mateevici, nr. 79, blocurile A, B, V, G.

„Strada Alexei Mateevici din Chișinău este plină de istoricitate, este un loc al memoriei noastre literare și culturale: aici au locuit mai mulți scriitori, între care Constantin Stere, Alexei Mateevici, Vasile Vasilache. Tot aici s-a aflat clădirea Sfatului Țării, unde s-a votat Unirea din 1918; pe această stradă s-a aflat, un timp, sediul Uniunii Scriitorilor din RSSM”, se specifică în comunicat.

Intrarea în noul sediu a muzeului are loc concomitent cu vernisarea expoziției stradale „Scriitori din cronica Unirii”, dedicată lui Constantin Stere, lui Alexei Mateevici, lui Pan Halippa și lui Ștefan Ciobanu.

Evenimentul se va desfășura pe 22 mai, în contextul „Zilei Internaționale a Muzeelor”, curatorii expoziției fiind Sergiu Stanciu și Vasile Malanețchi. La eveniment vor participa persoane oficiale, scriitori, muzeografi și prieteni ai muzeului.

Participarea la eveniment implică păstrarea distanței și purtarea măștii. Expoziția va fi deschisă în perioada 22 mai – 21 iulie 2021.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților