[ X ]
[ X ]
[ X ]
Muniții și accesorii pentru arme – depistate de polițiștii de frontieră în urma perchezițiilor la domiciliile a 2 bărbați
20 Noiembrie

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni în comun cu ofiţeri de investigaţii ai Direcției regionale Nord, documentează doi cetățeni moldoveni pentru braconaj cinegetic în zona de frontieră şi păstrarea ilegală a muniţiilor, transmite CURENTUL.

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a parvenit informația precum că doi locuitori ai sat. Bulboaca, r. Briceni, practică vânatul ilicit și ar păstra la domicilii arme și muniții care nu sunt înregistrate în ordinea stabilită de legislația în vigoare. Informația a fost supusă verificărilor, fiind întreprinse un șir de măsuri de investigații pe caz. La fel, o patrulă a Poliției de Frontieră, aflată în misiuni de serviciu, a depistat o capcană care din cercetările preliminare s-a stabilit că aparține unuia din suspecți.

În baza celor constate s-a recurs la acţiunea procesuală de percheziţie a domiciliilor, în vederea depistării armelor, muniţiilor şi altor obiecte ce au importanţă pentru cazul dat. La sfârșitul săptămânii trecute, din gospodăria unuia din bănuiți, cetățean moldovean de 32 de ani, au fost ridicate 122 de cartuşe cu inscripția TAXO și Patriot, cartuşe artizanale, 11 tuburi de cartuşe utilizate şi mai multe accesorii pentru curăţarea armei. Pentru lotul de muniție nu s-a putut prezenta documente de proveniență sau deținere.

Obiectele ridicate au fost sigilate şi transportate la sediul SPF Briceni pentru a fi supuse examinării, cazul este în continuare documentat sub toate aspectele legale de către polițiștii de frontieră, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Bănuiții de braconaj și deținere ilegală de muniții sunt cercetați în stare de libertate, aceștia riscă dosar penal şi sancţiune prevăzută de art. 290 CP al RM.

Cristina Parfeni

6g 3g

Inapoi la arhiva noutaților