[ X ]
[ X ]
[ X ]
Municipiul Chişinău – inclus în rețeaua globală UNESCO „Orașe care învăță”
24 Septembrie

Municipiul Chișinău, alături de 54 de orașe din 27 de țări ale lumii au devenit parte a Rețelei globale UNESCO „Orașe care învăță”. Reprezentanții Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură au precizat că orașele selectate sunt exemple remarcabile în care învățarea pe tot parcursul vieții poate deveni o realitate la nivel local, informează CURENTUL.

„„Rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață” promovează dialogul politic, învățarea de la egal la egal și colaborarea între orașele membre. Astfel, municipiul Chișinău va avea acces la proiectele globale ce vizează învățarea pe tot parcursul vieții”, se menționează într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

„Învățarea pe tot parcursul vieții este o necesitate, iar în acest sens vrem să devenim un oraş exemplu. Mai mult, acest concept poate contribui şi la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, care se axează pe asigurarea unei educații de calitate incluzive și echitabile prin promovarea oportunităților de învățare continuă pentru toți, dar și prin crearea spaţiilor publice incluzive, sigure, rezistente și durabile”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

UNESCO Global Network of Learning Cities (GNLC) este o rețea internațională orientată către politici care oferă inspirație, cunoștințe și bune practice, mai spun reprezentanții Primăriei.

Membrii GNLC UNESCO beneficiază de împărtășirea politicilor și practicilor de învățare pe tot parcursul vieții, producere și schimb de cunoștințe privind provocările și soluțiile cheie, inițiativele de consolidare a capacității și de formare și participarea la evenimente globale, cum ar fi Conferința internațională a „orașelor care învață”.

Pe baza strategiei GNLC UNESCO pentru 2019-2021, cei peste 170 de membri ai rețelei își concentrează activitățile comune pe șapte grupe cheie: educația pentru dezvoltare durabilă; echitate și incluziune; planificare, monitorizare și evaluare educațională; educație pentru cetățenia globală; antreprenoriat; sănătate și bunăstare; și alfabetizare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților