[ X ]
[ X ]
[ X ]
MTS a lansat concursurile Premiului Național pentru Tineret și Capitala Națională a Tineretului
19 Septembrie

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a lansat astăzi concursurile pentru selectarea Premiului Național pentru Tineret 2016 și selectarea Capitalei Naționale a Tineretului 2017, transmite CURENTUL.

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a făcut unele precizări referitor la participarea tinerilor și organizațiilor la aceste două concursuri.

Pentru Premiul Național 2016 vor putea concura tinerii care au performanțe remarcate în domeniile cultural – artistic, tehnico – științific și activism civic.

„Ediția din 2016 se va diviza în două blocuri importante. Primul bloc vizează acordarea Premiului Național pentru Tineret cu decernarea a câte 2 premii pe unul din domeniile cultural – artistic, tehnico – științific și activism civic. Pot aplica persoanele care au vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Fiecare premiu va fi de 12 mii de lei, respectiv un trofeu și diplomă care confirmă statutul premiantului.

Al doilea bloc – premierea tineretului care activează în administrația publică locală de nivelul 1, cât și nivelul 2. Vom premia structurile importante – consiliile locale din care fac parte tineri cu câte 15 mii de lei, iar centrele de tineret care au avut o prestație mai mare și rezonabilă vor avea câte 20 mii de lei. Dosarele participanților vor putea fi depuse până pe 17 octombrie în cadrul MTS”, a spus Victor Zubcu.

Pentru Capitala Națională a Tineretului vor putea concura tinerii care activează în domeniul public local, ONG-urile sau alte structuri de tineret de nivelul 1.

„Actorii care vor putea participa vor fi tinerii din domeniul public local care dezvoltă o agendă publică locală. În acest an, aceștia vor fi actori de nivelul 1, fie activează prin intermediul primăriilor, fie a consiliilor locale. Pot participa tinerii din administrația publică centrală, locală, ONG-urile sau alte structuri în care activează tineri. Aceste structuri au menirea să dezvolte politicile de tineret și noi ne dorim ca aceste consilii să fie mai pragmatice. Suportul programelor de inițiativă pentru autoritatea câștigătoare este de un milion de lei. Data limită de depunere a dosarelor este de 21 octombrie”, a spus Victor Zubcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților