[ X ]
[ X ]
[ X ]
MSMPS, MAI, ANSA, ANSP, ANTA continuă acțiunile de prevenire a COVID-19. Ce sancțiuni s-au aplicat
13 August

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) continuă desfășurarea  acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite CURENTUL. 

Astfel, în perioada 05-11 august curent, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 150 obiective ale economiei naționale, la 51 din ele fiind depistate încălcări. Urmare, au fost aplicate 73 procese verbale: frizerii – 28, farmacii – 4, instituții medicale – 4, unități de comerț și producere- 37. A fost sistată activitatea a 2 frizerii și  a unui obiectiv de comerț.

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat de comun cu Inspectoralul General de Poliție,   8 controale și au verificat 286 unități economice: magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, piețe agro-alimentare, fiind depistate 33 neconformități. Urmare, au fost întocmite 23 procese de contravenție.

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au continuat operațiunile de monitorizare și control inopinat în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, în mun. Chișinău, raioanele Soroca, Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Taraclia, Comrat și Ceadîr-Lunga. Concomitent, au fost desfășurate operațiuni de control în mun. Chișinău, care s-au axat nemijlocit pe transportul rutier de persoane în regim de taxi, vizând respectarea recomandărilor și cerințelor pe perioada pandemiei. În temeiul unor abateri, ANTA a emis prescripții la 6 operatori de transport.

Totodată, peste 10 mii angajații ai Ministerului Afacerilor Interne  sunt implicați în verificarea privind respectarea  măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, de către populație.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost înregistrate peste 333 apeluri la Serviciul 112, cu privire la informarea despre încălcările măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, observate în locurile publice deschise.

De asemenea, au fost documentate 505 încălcări la persoane fizice și juridice, cele mai frecvente fiind depistate în spațiile publice deschise (parcuri și terase), cât  și piețele comerciale.

Rămâne în vigoare interzicerea activității parcurilor de distracție, locurilor de agrement, terenurilor de joacă în perioada stării de urgență în sănătate publică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților