[ X ]
Mormântul sculptorilor Galina și Boris Dubrovin, aflat într-o stare deplorabilă, a fost restaurat
16 Septembrie

„Este o rușine când urmașii distrug astfel memoria. Tocmai de aceea ne-am adresat oamenilor de afaceri cu rugămintea de a strânge fonduri pentru restaurarea mormintelor acestor oameni remarcabili”, a declarat Klimenko.

În doar nouă zile, echipa lui Ilan Șor a reușit să transforme mormântul abandonat într-un loc demn de memoria acestei familii de artiști. Printre cei care au contribuit se numără și oameni de afaceri locali. Un sprijin semnificativ a fost oferit de Ilan Șor, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte caritabile.

„Sunt bucuros că mormântul sculptorilor Dubrovin a fost restaurat cu grijă. Lucrările lor sunt păstrate în multe colecții și muzee din întreaga lume. Trebuie să onorăm reprezentanții de seamă ai culturii noastre”, a spus el.

Restaurarea mormântului Galinei și lui Boris Dubrovin este un exemplu de responsabilitate culturală. Această acțiune subliniază necesitatea de a respecta și promova patrimoniul cultural al Moldovei și servește drept exemplu pentru inițiativele viitoare de acest fel.

Această acțiune a fost posibilă datorită mobilizării rapide a resurselor și sprijinului unui filantrop, precum și a unui om de afaceri din Chișinău, care au răspuns apelului președintelui de onoare al partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko.

hrof10-2024-09-16-57-52_Без имени 1 (4)

Inapoi la arhiva noutaților