[ X ]
[ X ]
[ X ]
Monica Babuc: Voi continua să stau la straja intereselor voastre și să contribui la dezvoltarea sistemului educațional de la noi
4 Octombrie

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Monica Babuc, astăzi, în ajunul Zilei Mondiale a Educației și a Profesorului, s-a referit la problemele din sistem. În același timp, a anunțat despre înregistrarea unei inițiative legislative, informează CURENTUL.

„Avem lipsă în sistem – mai mult de 2 mii de cadre didactice. Îmi pare rău să spun acest lucru, dar trebuie să constat că, actuala guvernare încearcă să dea drept succesele sale acțiunile fostei guvernări. Acest lucru se referă la raportarea și finalizarea noii curricule, depolitizarea sistemului etc.”, a spus Babuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, vicepreședintele Parlamentului a vorbit despre proiectul de lege înregistrat. „În calitatea mea de deputat și membru al fracțiunii Partidului Democrat, voi continua să stau la straja intereselor voastre și să contribui la dezvoltarea sistemului educațional de la noi. În acest sens, vreau să anunț că, astăzi, am reușit să înregistrez o inițiativă legislativă: proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative privind principiul non-violenței în sistemul educației, dar și comunicarea imediată a organelor de resort a tuturor tipurilor de violență asupra cadrelor didactice”, a mai adăugat Babuc.

„Sper că votarea de către Parlament a acestor modificări va contribui și mai departe la realizarea acelui deziderat al strategiei de dezvoltare a educației”, a conchis Babuc.

De menționat că, în Republica Moldova, Ziua Educației și a Profesorului este marcată la 5 octombrie.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților