[ X ]
[ X ]
[ X ]
Monica Babuc întreprinde mai multe vizite oficiale. Iată agenda întâlnirilor
13 Martie

În contextul eforturilor întreprinse de Ministerul Culturii al Republicii Moldova în ultimii ani vizând aprofundarea colaborării culturale cu statele baltice, dar și cu țările occidentale, în perioada 13-16 martie, curent, ministrul Culturii Monica Babuc va întreprinde o vizită la Tallinn, Estonia și Riga, Letonia, transmite CURENTUL.

În cadrul acestor vizite, oficialul va avea întrevederi cu omologii săi: Indrek Saar, ministrul Culturii al Estoniei, și Dace Melbrade, ministrul Culturii al Letoniei. De asemenea, programul vizitei prevede mai multe întâlniri cu reprezentanți ai diferitor instituții de cultură din cele două state, cum ar fi Universitatea din Tallinn/Şcoala Baltică de Film, Media, Arte şi Comunicaţii, Centrul Creativ din Tallinn, Academia Națională Letonă.

În perioada 16-20 martie, ministrul Culturii Monica Babuc se va afla la Paris, Franța, în scopul promovării dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de întâi martie” în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO. În acest context, Monica Babuc va avea întrevederi cu reprezentanți ai UNESCO şi Institutul Naţional al  Patrimoniului din Franța. Totodată, în cadrul acestei vizite va fi organizat și un program cultural tematic pentru promovarea și celebrarea sărbătorii Mărțișorului la nivel european.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților