[ X ]
[ X ]
[ X ]
Monica Babuc a participat la concertul de binefacere organizat de Instituția Publică Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău
26 Mai

Președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc, a participat la concertul de binefacere organizat de Instituția Publică Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Chișinău, în susținerea păcii și fraternizării umane, cu ocazia aniversării a 40-a a instituției de învățământ. La evenimentul cu genericul „Vrem pace pe pământ” a participat și marele compozitor, maestrul Eugen Doga, informează CURENTUL.

Monica Babuc a felicitat colectivul instituției cu frumoasa aniversare, menționând că 40 de ani este o vârstă a tinereții mature.

Ex-ministrul Educației a spus că este fericită pentru o idee care dăinuie în continuare în educația R. Moldova și anume, învățământul cu profil.

„Se duceau discuții că nu ar trebui o școală de cultură generală să aibă un profil pentru că ne costă, pentru că e nevoie de profesori suplimentari pentru aceste obiecte. Am încercat atunci să ținem piept acestor opinii și Dvs. ați demonstrat că nu vă încurcă profilul să aveți una dintre cele mai frumoase medii la examenele de bacalaureat – 8, care depășește media la nivel de țară. Asta înseamnă că este absolut posibil să facem carte bună și să inoculăm copiilor noștri vaccinul culturii, cel care ține de tradiția noastră, cel care ne identifică în lume și cel care ne face OAMENI”, a conchis Monica Babuc.

Liderul democrat a felicitat corpul didactic al instituției pentru spiritul care domnește la liceul și pentru rezultatele frumoase ale elevilor și pedagogilor.

Inapoi la arhiva noutaților