[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Moldsilva” organizează un simpozion științifico-practic privind asigurarea managementului forestier durabil
4 Iunie

Agenția „Moldsilva” anunță că, organizează vineri, 5 iunie curent, simpozionul științifico-practic cu genericul ,,Asigurarea managementului forestier durabil prin implementarea tratamentelor silvice și promovarea regenerărilor naturale, a împăduririlor”, informează CURENTUL.

„Reuniunea științifică va avea loc la sediul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice din Chișinău, iar componenta practică va fi găzduită de Rezervațiile Naturale „Codrii” și „Plaiul Fagului”, Întreprinderile pentru Silvicultură Strășeni și Călărași. Această inițiativă promovează comunicarea cu mediul academic, instituțiile din domeniul cercetării-dezvoltării și inovării, prin intenția silvicultorilor de a organiza și desfășura simpozioane, seminare, diverse ateliere de lucru cu tematica managementului forestier. Participanți: Ion Perju, ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Maxim Popov, secretar de stat MADRM, Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, reprezentanți de la Academia de Științe, Grădina Botanică, Institutul de Zoologie, Institutul de Ecologie și Geografie, Institutul de Genetică Fiziologie și Protecție a Plantelor, Universitatea Agrară, Universitatea de Stat din Moldova, ICAS”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, din cauza restricțiilor impuse de pandemie referitor la numărul de participanți, Agenția „Moldsilva” anunță că toate comunicările și activitățile din cadrul simpozionului vor fi studiate minuțios, iar concluziile și recomandările pentru implementare vor fi făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, data desfășurării fiind anunțată ulterior.

Anexe: Materialele Simpozionului ştiinţifico-practic ,,Asigurarea managementului forestier durabil prin implementarea tratamentelor silvice şi promovarea regenerărilor naturale, a împăduririlor”

Amenajamentul_silvic-instrumentul_principal_in_promovarea_managementului_durabil_al_padurilor.pdf

Efectuarea_lucrarilor_silvotehnice_de_ingrijire-conducere_si_exploatare-regenerare_in_padurile_din_RM.pdf

Implementarea_proiectelor_internationale_in_domeniul_silvic._Realiyari_si_perspective.pdf

Masurile_de_adaptare_la_schimbarea_climei_in_cadrul_sectorului_forestier_al_RM.pdf

Materiale-simpozion_1.pdf

Sectorul_forestier_din_RM-starea_actuala._Aplicarea_si_promovarea_tretamentelor_silvice.pdf

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților