[ X ]
Moldovenii – nepregătiți de schimbări majore în viață. Psiholog: „Pandemia a adus necesitatea de a schimba modul de viață”
6 Octombrie

Psihologul Ștefan Popov spune că moldovenilor le este dificil să facă schimbări în modul său de viață, dar și că nu au încredere în oamenii de știință, transmite CURENTUL.

Ștefan Popov afirmă că moldovenii au un scor ridicat în datele statistice cu privire la evitarea unor incertitudini.

„Pandemia a adus necesitatea de a ne schimba modul de viață și în ce măsură o societate este gata să accepte schimbările. Cetățenii noștri au avut un scor mare la tendința de a evita schimbările și incertitudinile. Ne este dificil să ne schimbăm modul de trai, comunicare și nu suntem rezistenți la schimbări mari. Noi suntem o societate care arătăm un scor mare la evitarea incertitudinilor, evităm inovațiile, nu avem încredere în știință, noi preferăm comportamentele și metodele cunoscute. Dacă vorbim despre căile de protecția și prevenire a infecției, se ridică dispută între vaccinare și alte elemente definitorii (metodele tradiționale de protecție de infecție).

O altă cercetare plasează țara noastră în topul țărilor care au cea mai puțină încredere în oamenii de știință. 48% din cetățeni au o încredere moderată. Geografic noi suntem la intersecția dintre 2 mari culturi și accentele sunt diferite. Societatea din vest e mai predispusă să aibă încredere în știință”, a spus psihologul în cadrul dezbaterilor publice din cadrul IPN.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților