[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovean reținut pentru ocolirea punctului de trecere a frontierei. Acesta riscă amendă sau închisoare
11 Martie

Un conațional a încercat să ocolească punctul de trecere a frontierei deplasându-se spre interiorul țării prin câmp, transmite CURENTUL.

Incidentul a fost semnalat de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord în seara zilei de ieri, în apropierea localității Criva. Persoana a fost observată prin intermediul sistemului fix de observare, înaintând cu pas grăbit dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție fiind reținut un bărbat la o distanță de 500 m de la linia frontierei de stat.

Din cercetările preliminare s-a identificat cetățeanul moldovean în vârstă de 23 de ani, originar din orașul Rîbnița, având asupra sa documentul de călătorie valabil. Audiat, tânărul a comunicat că depășise termenul de ședere pe teritoriul țării vecine, motiv pentru care a decis să evite procedura de control legală.

În prezent, bărbatul este reținut la sediul IP Briceni pentru 72 de ore. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților