[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovean prins cu 15 kg de pește pescuit ilegal dintr-o rezervație naturală. Tânărul a fost amendat
3 Martie

Polițiștii de frontieră au prins un moldovean pe malul lacului Beleu, încălcând pentru a patra oară regulile de aflare în zona de frontieră, prin desfășurarea pescuitului ilegal, transmite CURENTUL.

În această dimineață, 3 martie a.c., în timpul supravegherii hotarului moldo-român, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a depistat pe direcția Slobozia-Mare(RM)-Tuluceşti(ROU) un bărbat care pescuia pe lacul Beleu. Conform legislației naționale, cu privire la crearea rezervaţiei de stat ”Prutul de Jos”, pescuitul este strict interzis pe parcursul întregului an.

Este vorba despre un moldovean din r-nul Cahul, în vârstă de 26 de ani. La locul depistării persoanei au fost găsite șapte plase, cu dimensiunea totală de 560 metri. Până la reținere, tânărul reușise să prindă 15 kg de pește de diferite specii. În cadrul discuțiilor, acesta a recunoscut că pescuia cu scopul obţinerii unui profit.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoana s-a ales cu amendă în mărime de 20 u.c., ulterior împreună cu bunurile depistate au fost transmise, după competenţă, reprezentanţilor rezervaţiei naturale „Prutul de Jos”.

IMG_20170303_081128

IMG_20170303_081111

IMG_20170303_081038

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților