[ X ]
[ X ]
[ X ]
„MoldovaGaz” nu este de acord cu calculele stabilite de către ANRE pentru gazele naturale în 2018
16 Martie

SA „MoldovaGaz” nu este de acord cu calculele stabilite de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru gazele naturale în 2018, transmite CURENTUL.

„MoldovaGaz” și-a expus dezacordul în cadrul ședinței publice de examinare și aprobare a tarifelor reglementate a gazelor naturale. La ședința anterioară, „MoldovaGaz” a prezentat calculele tarifului pentru gazele naturale, care au fost micșorate de ANRE.

„Cheltuielile necesare pentru procurarea gazelor – 3 155 lei pentru o mie metri cub; tariful pentru servicii transport a gazelor – 36, 78 lei pentru o mie metri cub; serviciul de furnizare a gazelor – 83,75 lei pentru o mie metri cub; tariful final al gazelor de la furnizor – 4 914, 96 lei pentru o mie de cub”, se indică în solicitarea „MoldovaGaz”.

La rândul său, ANRE a prezentat prețurile micșorate solicitate de „MoldovaGaz”.

„Tariful de transport al gazelor, conform parametrilor propuși – 32,32 lei pentru o mie metri cub; tariful mediu de distribuție – 1 114, 30 lei pentru o mie metri cub; costurile pentru serviciile de furnizare în punctele de distribuție – 78,90 lei; tariful final – 4 420 lei. Total venituri SA „Moldova Gaz” de la livrarea gazelor naturale de la furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali – 4, 420 lei pentru o mie metri cub și 3, 199 lei pentru o mie metri cub de la furnizarea gazelor naturale altor consumatori de la SP”, se indică în decizia ANRE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților