[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”
7 Februarie

Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”, care se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021 la Dubai, Emiratele Arabe Unite. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite CURENTUL.

Documentul prevede crearea Comitetului organizatoric care va elabora Planul de acţiuni şi va organiza concursurile naţionale aferente participării la expoziţie, inclusiv privind conceptul de participare şi designul pavilionului, va asigura pregătirea materialelor promoţionale. De asemenea, Comitetul va face calcule preventive ale cheltuielilor expoziţionale.

Drept autoritate națională responsabilă pentru participarea țării noastre la „Expo Dubai 2020” a fost desemnat Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Participarea la eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidenţiere pe plan global, de promovare a valorilor naționale și de intensificare a schimburilor comercial-economice, ştiinţifice, tehnologice și culturale.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 de milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților