[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova va intensifica relațiile cu China în domeniul turismului. Iată obiectivele propuse
28 Februarie

În incinta Agenției Turismului a avut loc întrevederea Directorului general, Stanislav Rusu cu Zhang Yinghong, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze, transmite CURENTUL.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificarea anexei nr. 2 a Hotărârii de Guvern nr. 331 din 05 mai 2011, care presupune excluderea Chinei, Emiratelor Arabe Unite și Kuweit din lista statelor cu risc sporit. Astfel pentru cetățenii statelor respective, la perfectarea vizelor de intrare în Republica Moldova, nu va mai fi necesara prezentarea invitațiilor eliberate de Biroul Migrației și Azil.

Participanți la ședință au fost și reprezentanții principalelor agenții de turism pe incoming, care au înaintat propuneri și solicitări privind stabilirea și dezvoltarea relațiilor cu partenerii de turism din China.

În anul 2017 Agenția Turismului, împreună cu reprezentanții din sectorul turismului, se vor concentra pe activități de promovare pe piața din China, și crearea pachetelor turistice inclusiv ale celor mixte cu România și Ucraina.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspectele privind necesitatea dezvoltării cooperării în domeniul turismului, conturându-se importanţa promovării acestui sector în ambele țări, în scopul atragerii a unui număr major de turiști. Dintre subiectele abordate mai pot fi menţionate: promovarea potenţialului turistic al Republicii Moldova pe piaţa chineză; organizarea unor vizite pentru stabilirea contactelor între operatorii mediului de afaceri; pregătirea ghizilor de turism, vorbitori de limbă chineză; investiţii în infrastructura turistică din Republica Moldova. O atenție sporită s-a acordat discuțiilor privind implementarea în practică a unor acțiuni, care vor da rezultate reale în creșterea vizibilității turistice a Republicii Moldova printre turiștii chinezi și dezvoltarea incomingului turistic în ansamblu.

La finele întrunirii părţile au convenit asupra creării unui grup de lucru pentru realizarea obiectivelor menţionate şi intensificarea colaborării dintre Republica Moldova şi China în domeniul turismului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților