[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova, tot mai puțin prezentă la Jocurile Olimpice de iarnă! Află câți sportivi autohtoni vor pleca în Coreea de Sud în februarie!
17 Ianuarie

De la o ediție la alta, tot mai puțini sportivi moldoveni evoluează la Jocurile Olimpice de iarnă. Tendința a început în 2014, când la Olimpiada de la Soci Republica Moldova a participat doar cu patru sportivi, adică cu trei mai puțini decât la două ediții precedente, la Vancouver și Torino. Comitetul Olimpic și Sportiv din Moldova anunță că în acest an, vom trimite la Pyeongchang încă mai puțini sportivi, ceea ce este și mai rău.

Solicitat de reporterul CURENTUL, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova, Nicolae Juravschi, a spus că cel mult trei sportivi din Moldova vor concura la jocurile de iarnă din Coreea de  Sud.

„Vor pleca doi sau trei maximum. Nu sunt resurse și nici nu avem sportivi mai mulți cu calificări”, a declarat Nicolae Juravschi.

CNOS urmează să anunțe numele celor ce vor prezenta Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă, până la data de 22 ianuarie.

Primul sportiv calificat din partea Moldovei la Jocurile Olimpice de iarnă este schiorul austriac Cristopher Horl, care reprezintă țara noastră la turnee internaționale.

Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 vor avea loc în perioada  9-25 februarie 2018 la Pyeongchang, în Coreea de Sud și va fi prima ediție organizată pe teritoriul Asiei Continentale.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților