[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova IT Park a câștigat un premiu în Ungaria
19 Septembrie

Moldova IT Park a fost recunoscut de Uniunea Internațională de Telecomunicații (UIT) ca fiind una dintre cele mai bune practici mondiale de promovare și dezvoltare a ecosistemului IT. Premiul a fost înmânat în cadrul unui evenimentul care a avut loc la Budapesta, Ungaria, transmite CURENTUL.

Uniunea Internațională de Telecomunicații a apreciat abordarea complexă în promovarea antreprenoriatului în domeniul tehnologiei informației și dezvoltarea oportunităților de business. În mod special, privind mediul favorabil creat pentru oamenii de afaceri, capacitatea de a schimba starea lucrurilor în domeniu și potențialul de a crește.

În total, UIT a desemnat opt practici mondiale care urmează să fie promovate și în alte țări pentru a susține companiile IT și crearea locurilor de muncă bine plătite.

Moldova IT Park a fost creat în data de 1 ianuarie 2018 și înregistrează peste 500 de companii rezidente, dintre care 122 cu capital străin. Investițiile provin din 32 de țări, preponderent din Statele Unite ale Americii, România și Marea Britanie.

Pe parcursul primului semestru, companiile rezidente au generat venituri în sumă totală de peste 1,58 miliarde lei, iar venitul total prognozat pentru anul curent depășește 2,8 mlrd lei. Majoritatea veniturilor, 81 la sută, provin din export, iar restul 19 la sută din vânzări locale. La sfârșitul lunii iunie, numărul total de angajați ai rezidenților parcului a depășit 8,5 mii persoane, dintre care circa 7,5 mii sunt implicate direct în domeniul IT. Salariul mediu lunar în cadrul companiilor rezidente, în trimestru II al anului 2019, a fost de 28.656,61 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților