[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova Fruct anunță o nouă rundă de seminare pentru exportatorii de fructe proaspete pe piața UE
20 Aprilie

Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu alte asociații din sectorul agricol, anunță o nouă rundă de seminare pentru exportatorii de fructe proaspete, inclusiv struguri de masă care intenționează să facă exporturi pe piața Uniunii Europene, transmite CURENTUL.

Activitățile sunt parte a proiectului „Asistență orientată spre consolidarea capacităților de export în UE” implementat de Moldova Fruct și finanțat de IFC și CBI și au drept scop facilitarea exportului de fructe și miere de albină pe piața Uniunii Europene.

Ciclul de seminare se va desfășura în perioada 23-28 aprilie.

În cadrul instruirilor, expertul olandez Dr. Piet Schotel de la CBI (Centrul de Promovare a Importurilor din Ţările în Curs de Dezvoltare, din Regatul Țărilor de Jos) va prezenta tendințele, oportunitățile şi cerințele pentru ca fructele proaspete moldovenești să fie exportate în țările Uniunii Europene. De asemenea, vor fi oferite explicații detaliate despre particularitățile și modalitatea de lucru în diferite țări ale UE. Participanții la instruiri vor putea beneficia și de consultanță gratuită referitoar la accesul pe piața UE.

La următoarea etapă, un grup de 20-25 companii va beneficia de asistență individuală la export din partea experților de le CBI și Moldova Fruct. Aceste companii vor fi selectate în baza unui concurs care va fi lansat în cel mai scurt timp. Scopul este ca cel puțin 20 dintre acestea să reușească să se stabilească relații pe termen lung cu parteneri din UE.

Programul de instruiri este organizat în cadrul proiectului „Reforma Climatului Investițional al R.M.” finanțat de Ambasada Suediei și implementat de Corporația Financiară Internațională, membru al Grupului Băncii Mondiale în colaborare cu agenția olandeză CBI – Centrul de Promovare a Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților