[ X ]
„Moldova Automotive Days 2017”: Oportunitate pentru companiile din domeniu să-și dezvolte afacerea
17 Mai

Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare (GIZ) și Asociația Businessului European (EBA) organizează pe 13-14 iunie a.c. „Moldova Automotive Days 2017”, transmite CURENTUL.

Evenimentul este dedicat atragerii investițiilor străine în industria automotivă din Republica Moldova, promovării parteneriatelor de afaceri dintre furnizorii locali și companiile regionale în domeniu, dar și a oportunităților de angajare pentru absolvenții facultăților inginerești din țară.

La „Moldova Automotive Days 2017” vor participa companiile din sectorul automotiv din Moldova, manageri ai multinaționalelor din industria constructoare de mașini, reprezentanți ai Guvernului, mediului academic și profesioniști în domeniu.

Conform programului, evenimentul va fi inaugurat de Prim-Ministrul Pavel Filip și Ambasadorul Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, după care vor urma prezentări privind climatul de afaceri și potențialul investițional în sector, evoluții și perspective în industria de automobile. Speakerii la eveniment vor fi Octavian Calmîc, ministru al Economiei, Dimitri Gvinadze, șeful Biroului BERD Moldova, șeful de vânzări globale Gebauer & Griller, Martin Zwotzl, reprezentantul Comitetului german pentru relațiile economice din Europa de Est.

Scopul evenimentului este de a promova Republica Moldova ca destinație pentru investiții în industria componentelor auto la nivel regional, de a crea o platformă internațională pentru interacțiunea dintre actorii naționali și internaționali din industria componentelor auto, entitățile publice și private pentru dezvoltarea potențialului autohton în acest sector.

În sectorul automotive din țara noastră au investit deja 15 companii de top din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia. Volumul exporturilor în această industrie constituie peste 400 mln. dolari, deținând o pondere de peste 20% din totalul de exporturi.

Actualmente, companiile din Moldova produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, asigurând cu tapițerii  peste 700 mii automobile anual. În acest sector activează circa 10 mii de persoane.

Agenda evenimentului le puteți găsi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților