[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova a semnat Declarația privind promovarea egalității de gen în politicile comerciale și de dezvoltare economică la nivel mondial
13 Decembrie

Republica Moldova, alături de alte 120 de state, membre ai Organizației Mondiale a Comerțului, a semnat la Buenos Aires, în cadrul Summit-ului OMC, Declarația Centrului Internațional pentru Comerț privind promovarea egalității de gen în politicile comerciale și de dezvoltare economică la nivel mondial, transmite CURENTUL.

Prezentând poziția Republicii Moldova, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a menționat că principiul general al egalității și nediscriminării este un element fundamental al drepturilor omului și este încorporat în cadrul juridic național al Republicii Moldova.

Octavian Calmîc a mai menționat că în fiecare an este organizat Forumul Național al Femeilor, care servește drept platformă pentru a sprijini femeile antreprenor, care intenționează să înceapă o afacere sau care gestionează deja o afacere.

În cadrul evenimentului, vicepremierul Octavian Calmîc a făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală cu directorul executiv al Centrului Internațional pentru Comerț, Arancha Gonzalez, convenind asupra stabilirii unor relații mai aprofundate prin intermediul reprezentanței naționale la OMC de la Geneva.

Despre importanța organizării reuniunilor ministeriale ale OMC și beneficiile acestora, în special, pentru economiile statelor aflate în curs de dezvoltare s-a vorbit în cadrul dialogului cu Susana Malcorra, ministrul Afacerilor Externe al Argentinei, președintele celui de-al 11 Summit OMC. Interlocutorii au menționat că reuniunile de acest gen constituie o platformă foarte bună pentru încadrarea cât mai eficientă a economiilor naționale în circuitul mondial.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților