[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova a inițiat consultările pe marginea Acordului cu Republica Belarus în domeniul securității sociale
16 Iunie

În perioada 14-15 iunie curent, au avut loc consultările moldo-belaruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Republica Belarus, în domeniul securității sociale, transmite CURENTUL.

Vice-ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu a salutat experții din Belarus, mulțumindu-le pentru disponibilitatea de a iniția un dialog bilateral cu Republica Moldova în domeniul securității sociale, astfel încât cetățenii noștri care locuiesc în această țară să aibă drepturi egale la pensii și prestații sociale.

Astfel, reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Republica Moldova și reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale din Republica Belarus au convenit asupra oportunității încheierii Acordului în domeniul securității sociale dintre ambele state, bazat pe principiul proporționalității. Negocierile propriu zise pe marginea proiectului Acordului vor demara în anul 2018.

Menționăm că,  Republica Moldova a semnat 13 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania și Turcia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților