[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldinconbank va avea un nou acționar majoritar. Ce detalii oferă BNM despre acesta
23 Ianuarie

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A., transmite CURENTUL.

Investitorul își manifestă interesul într-o perioadă oportună pentru BC „Moldindconbank” S.A., după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către această bancă. Astfel, vânzarea acțiunilor ca pachet unic, în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul băncii și clienților acesteia.

Preluarea de către investitor a pachetului unic de acțiuni va crea condiții pentru o ieșire ordonată a băncii din regimul de intervenție timpurie, astfel ca să nu fie afectată activitatea BC „Moldindconbank” S.A., aceasta continuând să funcționeze în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” își propune să vină la BC „Moldindconbank” S.A. cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar. În acest sens, BNM consideră intenția potențialului investitor drept o oportunitate notabilă de a dezvolta pe termen lung „Moldindconbank” și de a spori competitivitatea și calitatea serviciilor oferite clienților săi.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” își dorește să vină pe piața bancară din Republica Moldova după o amplă studiere a evoluției pieței și a contextului economic din țară. În luna septembrie 2017, compania a mai obținut o permisiune prealabilă a BNM pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni la o altă bancă licențiată din Republica Moldova. Din motive obiective acea tranzacție nu a avut loc.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

Inapoi la arhiva noutaților