[ X ]
[ X ]
[ X ]
Modificări în Regulamentul de desfășurare a Campionatului R. Moldova la fotbal și Cupa Moldovei Orange
18 Iunie

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), în conformitate cu recomandările FIFA, a decis introducerea unor modificări temporare în Regulamentul de desfășurare a competițiilor, valabile pentru anul calendaristic 2020, transmite CURENTUL.

Astfel, în meciurile din cadrul Campionatului R.Moldova la fotbal, fiecare echipă:

– poate utiliza/efectua maxim cinci schimbări de jucători;

– are dreptul la maxim trei posibilități de efectuare a schimbărilor de jucători pentru a nu afecta cursivitatea jocului. Schimbările vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a meciului;

– adițional, schimbările pot fi realizate de asemenea în timpul pauzei de meci;

– în cazul în care ambele echipe fac o schimbare în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a schimbărilor folosită de fiecare echipă în parte.

În cadrul Cupei Moldovei Orange, sezonul 2019/2020, în timpul meciului, fiecare echipă:

– poate utiliza/efectua maxim cinci înlocuiri de jucători;

– are dreptul la maxim trei posibilități de efectuare a înlocuirilor de jucători/pentru a nu afecta cursivitatea jocului, înlocuirile vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a meciului.

– adițional, înlocuirile pot fi realizate de asemenea în timpul pauzei de meci;

În cazul în care ambele echipe fac o înlocuire în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a înlocuirilor folosită de fiecare echipă în parte.

În cazul în care se joacă timp suplimentar, fiecare echipă:

– poate utiliza/efectua o înlocuire suplimentară (indiferent dacă echipa și-a folosit sau nu numărul maxim de înlocuiri)

– are dreptul la o posibilitate suplimentară de efectuare a înlocuirilor (indiferent dacă echipa și-a folosit sau nu numărul maxim de posibilități de înlocuiri). Pentru a nu afecta cursivitatea jocului, înlocuirile vor fi realizate într-un singur moment de întrerupere a meciului.

Adițional, echipa poate face înlocuiri:

– în perioada anterioară începerii timpului suplimentar ;

– la pauza timpului suplimentar.

Dacă o echipă nu și-a folosit numărul maxim de înlocuitori sau posibilități de înlocuire, înlocuirile și posibilitățile neutilizate pot fi folosite în timpul suplimentar.

În cazul în care ambele echipe fac o înlocuire în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a înlocuirilor folosită de fiecare echipă în parte.

Această excepție este valabilă în perioada 16.06 – 31.12.2020.

Inapoi la arhiva noutaților