[ X ]
[ X ]
[ X ]
MMPSF a semnat un Memorandum cu Comitetul Sectorial pentru formare profesională din Construcție. Iată ce responsabilități va avea ministerul
8 Decembrie

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a semnat un memorandum de colaborare cu Comitetul Sectorial pentru formarea profesională din Construcție privind instituirea unui cadru legal și a unui dialog între părți pentru formarea cadrelor înalt calificate în domeniul construcțiilor, transmite CURENTUL.

Semnarea Memorandumului va impulsiona dezvoltarea acestui comitet sectorial și obținerea statutului juridic de către acesta, iar ulterior și dezvoltarea celorlalte 4 comitete sectoriale existente dar nefuncționale în prezent, precum și va stimula crearea comitetelor sectoriale noi.

Conform documentului, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va avea următoarele responsabilități:

– dezvoltarea și formarea culturii organizaționale a comitetelor sectoriale, contribuind astfel, la realizarea indicatorilor de bază stabiliți pentru obținerea grantului;

– asigurarea realizării prevederilor Metodologiei de elaborare a Standardelor ocupaționale pentru profesiile muncitorești, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr.863 din 08.10.2014, cu privire la asigurarea unei colaborări eficiente cu comitetele sectoriale – structuri tripartite responsabile de elaborarea standardelor ocupaționale.

Precizăm că, Comitetul Sectorial în Construcții este un reprezentant al pieței muncii din ramura construcției, creat de către Comisia Ramurală pentru Consultări și Negocieri Colective, o structură reprezentativă, formată din reprezentanții patronatelor, sindicatelor autorităților publice centrale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților