[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mitropolitul Moldovei – decorat de Președintele Putin cu „Ordinul Prieteniei”
24 Mai

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a înmânat distincții de stat mai multor personalități din Federația Rusă, dar și unor cetățeni străini. Printre aceștia se regăsește și Mitropolitul Moldovei Vladimir, transmite CURENTUL.

Peste 30 de personalități – din domeniul educației, sănătății, sportului, piloți-cosmonauți, savanți, artiști renumiți, lucrători din ramura industriei și agriculturii – au fost decorate cu ordine, medalii și diplome de onoare.

Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove a fost decorat cu „Ordinul Prieteniei”, iar în alocuțiunea Sa, a mulțumit pentru distincție.

„Permiteți să vă mulțumesc pentru înalta distincție de stat a Federației Ruse, oferită mie pentru cei 45 de ani de slujire, aș putea spune internațională, deoarece am slujit în Rusia, Ucraina și deja de 30 de ani slujesc în Republica Moldova. Mă voi stărui și de acum încolo să muncesc cu dedicație întru slava Sfintei Biserici Ortodoxe și poporului binecredincios. Vă mulțumesc respectuos!”, se menționează într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

medalie_presedinte

Inapoi la arhiva noutaților