[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mitropolitul, într-o adresare către Premier: Cel mai trist pentru noi de Sărbătorile Pascale nu a fost lipsa creștinilor de la slujbe…
29 Aprilie

Mitropolitul Vladimir, în cadrul unei adresări către Premierul Ion Chicu, susține că biserica ortodoxă a fost expusă unor drastice măsuri în perioada pascală – „Sfinte Liturghii și Săptămână Luminata fără participarea credincioșilor, și Paștele Blajinilor fără acces la cimitire”, informează CURENTUL.

„Preoțimea noastră, pe bună dreptate, ne întreabă pe noi cei din conducerea Bisericii lui Hristos din Moldova, de ce am cedat atât de ușor, de ce am acceptat aceste măsuri drastice, având în vedere că alte state de pe mapamond nu au recurs la astfel de restricții”, se arată în adresarea Mitropolitului.

„Domnule prim-ministru, cel mai trist pentru noi de Sărbătorile Pascale nu a fost lipsa creștinilor de la sfintele slujbe sau restricționarea accesului credincioșilor la sfințirea prinoaselor Pascale, cel mai trist pentru noi a fost că autoritățile statului au acționat cu facilitate în regim prioritar pentru marketuri și magazine alimentare arhipline de cetățeni, iar Biserica a fost pusă la un loc cu super market-urile de construcție și magazinele și companiile de prestare servicii și agrement. O altă durere pentru noi este acțiunea și statistica Guvernului referitor la oficierea slujbelor religioase în ultima perioadă. Pe lângă faptul că mai multe sfinte lăcașe au primit amenzi de la 22500 la 70000 lei, în unul din ultimile comunicate ale Guvernului, a fost raportat că la data de 26.04.2020, Sfânta Liturghie a fost oficiată doar în 564 de sfinte lăcașe, iar în 816 biserici nu s-a săvârșit Sfânta Liturghie”, comunică, totodată, sursa menționată.

În acest fel, Mitropolitul comunică: „Având în vedere cele expuse mai sus, cerem respectuos temperarea atitudinii dușmănoase și disprețuitoare față de Biserică, umilită și îngenunchiată în ultima perioadă”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților