[ X ]
[ X ]
[ X ]
Misiunea experților OSA Letonia în domeniul auditului administrației publice locale – în vizită la Curtea de Conturi
12 Noiembrie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit misiunea delegației Oficiului de Stat de Audit al Letoniei în perioada 7-8 noiembrie curent, transmite CURENTUL.

Misiunea experților letoni a avut scopul de organizare a seminarului „Auditul public extern al autorităților publice locale (APL) – particularități și beneficiile practice”, în contextul consolidării capacităților instituțiilor supreme de audit din țările Parteneriatului Estic în procesul de aplicare a standardelor internaționale ISSAI.

Delegația Oficiului de Stat de Audit al Letoniei a fost reprezentată de către Elita Andruce, șef delegație, șef sector, Nataļja Circene, auditor public, Ludmila Orlova, auditor public și Roberts Jumiķis, auditor public.

Cursul de instruire specializat a fost organizat în baza evaluării necesităților CCRM și coordonat la cerințele standardelor internaționale pentru instituțiile supreme de audit. Circa 40 de angajați ai CCRM au participat la sesiunea de instruire, în cadrul acestei misiuni.

Experții letoni, specializați în auditul municipalităților au abordat mai multe subiecte, precum sistemul bugetar al Letoniei, resursele bugetare ale administrațiilor locale, transferurile interguvernamentale, competențele controlului de stat pentru implementarea controlului financiar extern al administrațiilor locale, colaborarea cu auditorii autorizați, cheltuielile administrațiilor publice locale în domeniul educației și sectorului social etc.

Menționăm că, instruirile au avut loc în cadrul Proiectului ”Consolidarea capacităților ISA din Ucraina, Moldova și Georgia în procesul de integrare a standardelor internaționale ale Instituțiilor Supreme de Audit (ISSAI)”, inițiat de către ISA a Letoniei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților