[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mișcarea Politică UNIREA: „Revenirea la Tricolor a fost una dintre cele mai importante cuceriri ale Mișcării de Eliberare Națională”
27 Aprilie

Mișcarea Politică UNIREA a lansat o declarație cu privire la 27 aprilie – Ziua Tricolorului, informează CURENTUL.

„Acum 30 de ani, la 27 aprilie 1990, Tricolorul românesc – roșu, galben și albastru, a fost desemnat de către Parlament drapelul oficial al Republicii Moldova.

În aceeași zi, disidentul anticomunist, deputatul Gheorghe Ghimpu, a arborat Tricolorul pe clădirea Parlamentului de la Chișinău.

Revenirea la Tricolor a fost una dintre cele mai importante cuceriri ale Mișcării de Eliberare Națională, un reper de nezdruncinat al românilor basarabeni.

Astăzi, Tricolorul este pângărit, pângărit de autorități. Dacă pentru 9 mai sovietic (75 de ani), se cheltuiesc milioane, se repara și se vopsesc monumente ale ocupației, ca pregătire a ceremoniilor de depunere de flori, atunci cei 30 de ani de Tricolor in RM, nu sunt marcați în niciun fel, doar cu un mesaj sec din partea președinției, din care până și cuvântul “Tricolor”, lipsește.

Mișcarea Politică UNIREA va lupta în permanență pentru ca jertfa înaintașilor pentru Tricolor să nu fie zadarnică și pentru ca drapelul inimilor noastre să-și recapete demnitatea și strălucirea, la fel și ziua în care marcam aceasta sărbătoare.

Sub flamurile Tricolorului încet dar sigur, românii dintre Prut și Nistru revin la cele românești, sub flamuri de Tricolor vom înfăptui Unirea!”, se spune într-un comunicat de presă.

Andriana Cheptine

received_520661762149406

Inapoi la arhiva noutaților