[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mișcarea de Eliberare a Moldovei: După 10 ani, societatea noastră este din nou în pericol
7 Aprilie

După cum și a anunțat, Mișcarea de Eliberare a Moldovei a mers, astăzi, în marș din centrul orașului Ialoveni până în scuarul Parlamentului, transmite CURENTUL.

Mișcarea de Eliberare a Moldovei a început evenimentul din fața Parlamentului cu un minut de reculegere în memoria tinerilor care au murit la data de 7 aprilie 2009 și au aprins cîte o luminare.

Unul dintre reprezentanții Mișcării, Anastasia Cojocari, a amintit că, astăzi, se împlinesc exact 10 ani de la protestele stradale din 2009.

„În aceste proteste, în condiții suspecte au decedat 4 tineri, iar sute de tineri au fost maltratați, și în PMAN, și în comisariatele de poliție. Zeci de tineri au confirmat că au trecut prin așa-numitele „coridoare ale morții”, un coridor format din angajații poliției, care loveau cu nemiluire în toți cei care treceau prin el. De atunci și până astăzi, am auzit zeci de declarații că vor fi elucidate, dar nu s-a mai făcut lumină. Am trăit zece ani de promisiuni, de minciună. Astăzi, cei care au fost implicați direct în coordonarea acțiunilor poliției și în investigarea acestui caz sunt promovați în cele mai înalte funcții în stat. După zece ani dezamăgire, societatea noastră este din nou în fața unui pericol de instaurare a dictaturii și acest lucru a fost dovedit inclusiv prin modul de desfășurare a alegerilor. În semn de protest și din dorința sinceră de a elibera statul capturat, câțiva tineri am lansat Mișcarea. Noi am ales să luptăm pentru țară, folosind toate metodele legale de protest și de nesupunere civică, în speranța că întreaga societate se va coagula în jurul acestei lupte non-violente”, a precizat Cojocari.

La rândul său, inițiatorul Mișcării, Alexandru Bujorean, a menționat că au decis să meargă la acest marș pentru că nu găsea o altă soluție de sensibilizare a opinii publice.

„Este o distanță mult prea mică, peste 175 km, pe care am trecut-o, în raport cu crimele săvârșite de actuala guvernare”, a punctat Bujorean.

Totodată, ei au anunțat că, mâine, la ora 10.00, vor merge la CEC.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților