[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mircea Snegur: „Din 1992 eu port în suflet o povară grea lăsată de război şi nu vă dispărea niciodată”
2 Martie

Marșul memoriei și mitingul de comemorare a eroilor căzuți în lupta pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, care a început la 2 martie 1992, a avut loc astăzi la Complexul Memorial „Eternitate”, informează CURENTUL.

Primul Preşedinte al RM, Mircea Snegur, a declarat că pentru faptele demonstrate pe câmpul de luptă a rămas recunoscător pentru toată viaţa.

„Doresc ca dvs. să ştiţi că de la1992, eu port în suflet o povară grea lăsată de război şi nu vă dispărea niciodată. Mulţumesc Domnului, că am reuşit să pun capăt împuşcăturilor şi pierderilor de vieţi omeneşti semnând convenţia cu FR. Anume aceasta şi-au dorit cetăţenii şi chiar dacă mai sunt criticat pentru acel pas, consider că, am procedat corect”, a precizat Snegur.

La rândul său, viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura a menţionat că a venit la acțiune ca să le spună militarilor, poliţiştilor, combatanţilor, care au luptat acum un sfert de veac, că lupta lor nu a fost zadarnică.

„Acum 25 ani ne-am apărat ţara. Vă mulţumesc şi vă prezint onoruri. Astăzi, suntem obligaţi să reflectăm asupra evenimentelor de acum 25 ani şi să ne întrebăm dacă am însuşit corect lecţiile istorice, să facem o paralelă în ceea ce s-a întâmplat în RM, ceea se întâmplă astăzi în regiune şi care sunt riscurile pentru noi. La 25 ani, avem datoria să fim uniţi şi să demonstrăm că lupta noastră pentru independență a fost o luptă pentru viitorul şi prosperitatea țării”, a punctat Galbura.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a afirmat că se închină în faţa tuturor celor care au luptat pentru RM. „Dumnezeu să ne păzească pe noi. La data de 2 martie trebuie de introdus un moratoriu. Aşa cum pe 2 martie 1992 oameni au uitat de supărări şi interese, s-au unit unul cu altul, au mers să-şi apere patria, exact în aceeași manieră noi trebuie să arătăm generaţiilor tinere cum este corect de procedat”, a spus Jizdan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților