[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Țulea, la Kiev, a discutat cu vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei
5 August

În cadrul vizitei la Kiev, ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, Oleksii Reznikov, transmite CURENTUL.

În cadrul discuției cu oficialul ucrainean, șeful diplomației moldovene a reconfirmat susținerea de către Republica Moldova a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în limitele frontierelor sale recunoscute internațional.

Oficialii au vorbit și despre eforturile depuse în cadrul procesului de negocieri în formatul „5+2” privind identificarea unei soluții viabile, pașnice și durabile pentru reglementarea conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, cu oferirea unui statut special regiunii.

De asemenea, cei doi demnitari, au agreat organizarea unei vizite a vicepremierului Oleksii Reznikov la Chișinău, pentru a continua dialogul moldo-ucrainean în problemele de securitate națională și regională dar și în capacitatea acestuia de co-președinte al Comisiei mixte moldo-ucrainene de cooperare comercial-economică.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților