[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Sănătății: „Nici un caz de Coronavirus nu s-a înregistrat în țară”
2 Martie

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirus de tip nou, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței s-au decis mai multe aspecte:

„Sporirea măsurilor de control la Punctele de trecere a frontierei. În acest sens, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi prezenți 24/24 ca să ofere suport pentru investigarea persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție și analiza fișelor epidemiologice.

– Sporirea capacităților umane la ANSP pentru repartizarea fișelor epidemiologice către medicii de familie, astfel încât, persoanele revenite din țările cu risc sporit de infecție, să fie monitorizați la domiciliu.

– Actualizarea pe site-ul ANSP, zilnic, a informației privind zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou, pentru ca medicii de familie să poată monitoriza eficient persoanele și elibera certificate de boală la necesitate.

– Am solicitat tuturor managerilor de instituții medico-sanitare ca să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Personal voi monitoriza îndeplinirea acestei sarcini”, menționează ministra Sănătății, Protecției Sociale și Muncii, Viorica Dumbrăveanu pe o rețea de socializare.

De asemenea, nu s-a înregistrat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

„Pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră. Astăzi vor fi realizate testele de laborator și vom reveni cu informații actualizate”, mai scrie ministra.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților