[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Sănătății: 58 de cazuri de Coronavirus sunt de import, iar 173 – de transmitere locală
29 Martie

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, astăzi – în cadrul unor declarații, a comunicat că urmează a fi activate și alte spitale regionale în lupta cu Covid-19, transmite CURENTUL. 

„Pe parcursul săptămânii viitoare vor fi activate și alte spitale raionale pentru persoanele suspecte, dar și confirmate cu Covid – atât pentru adulți, cât și pentru copii”, a spus Dumbrăveanu.

În același timp, ministra a vorbit despre reacția pacienților la condițiile nesatisfăcătoare din instituțiile spitalicești: „Da, sistemul de asistență medicală este în așa stare cum au fost prioritățile determinate anterior. Să nu mai blamăm sistemul medical și nici să venim cu critici”.

Totodată, reprezentanta Ministerului a declarat că, în această perioadă sunt foarte multe apeluri de la cetățenii suspecți de Coronavirus.

Prin urmare, Dumbrăveanu a declarat că din totalul numărului de pacienți infectați, în stare gravă sunt 13.

Dacă să ne referim la cazurile de import a infecției, ministra a declarat că sunt 58, iar din cele cu transmitere locală – 173.

De menționat că, până la această oră, au fost confirmate 231 cazuri de Covind-19 în țara noastră, dintre care 11 persoane au fost vindecate, iar alte 2 au decedat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților