[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Sănătății: „44 de persoane dintre cele 263 infectate cu Covid-19 se află în stare gravă”
30 Martie

44 de persoane dintre cele 263 infectate cu Covid-19 se află în stare gravă. Despre aceasta a comunicat, astăzi, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, informează CURENTUL.

Totodată, oficialul a anunțat că, începând de astăzi, va fi activat Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” pentru cei infectați sau suspecți de Covid-19.

Ministra a mai susținut că din totalul numărului de infectați de Coronavirus în țara noastră, 148 sunt de sex feminin, iar 115 – masculin.

La rândul său, Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună s-a referit la infectarea lucrătorilor medicali.

„Din numărul total de cazuri, 60 de persoane sunt cu o apartenență la o instituție medicală, publică sau privată. Printre ei sunt: medici, paramedici, asistenți medicali, infirmieri, șoferi. Dintre cele 60 de persoane, doar 9 au fost direct legate de acordarea serviciilor asistenței medicale. Celelalte nu au la bază calea de transmitere prin acordarea asistenței medicale”, a spus Furtună.

De menționat că, în Republica Moldova, până la această oră au fost confirmate 263 cazuri de Coronavirus, dintre care 13 persoane au fost vindecate, iar 2 au decedat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților