[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a tras linie la finalul vizitei în Republica Moldova
20 Aprilie

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, la finalul vizitei de lucru în Republica Moldova, a susținut o conferință de presă, informează CURENTUL.

Ministrul a comunicat despre acțiunile ei în Republica Moldova.

„Este prima vizită de la ființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a unui ministru. Relația noastră cu Republica Moldova este una specială, de suflet. Am efectuat o vizită în raionul Criuleni și am avut posibilitatea de a avea și o întâlnire cu președintele raionului și am avut posibilitatea să întâlnesc mai mulți primari din raionul Criuleni”, a precizat ea.

În același timp, Intotero a vorbit despre unele întrevederi cu oficiali din RM. „Dialogul purtat cu doamna Cristina Lesnic a fost extrem de fructuos. Am reiterat susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova. La fel, am reiterat susținerea părții române pentru identificarea unei soluții politice. Alături de doamna Babuc am discutat despre partea noastră de activități a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, iar cu doamna Olga Coptu am abordat anumite subiecte legate de diaspora celor două țări și am discutat ca în perioada următoare să semnăm acel memorandum de colaborare. Cred că, au fost 2 zile intense și îmi doresc foarte mult ca să materializăm cât mai multe proiecte în sprijinul conaționalilor noștri de aici”, a conchis ea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților