[ X ]
Ministrul Mediului, către silvicultorii din Cahul: Ați reușit să împăduriți 110 hectare și să plantați arbori pe 135 hectare
12 Iunie

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit cu silvicultorii de la Întreprinderea silvică „Silva-Sud” Cahul, cea de-a doua cea mai mare întreprindere silvică din țară, care administrează peste 25 mii de hectare de fond forestier.

Ministrul a mulțumit silvicultorilor pentru efortul depus anul trecut, când au reușit să împădurească 110 hectare și pentru activitatea din această primăvară, când au reușit să planteze arbori pe aproximativ 135 de hectare. De asemenea, a subliniat importanța protejării terenurilor care sunt în realitate pădure, dar care sunt înregistrate ca terenuri degradate sau agricole. Soluția acestei probleme este înregistrarea acestora ca fond forestier, pentru a le proteja și îngriji corespunzător.

În urma discuțiilor, s-a convenit că este necesară o mai bună colaborare între autoritățile locale, proprietarii de terenuri și silvicultori, pentru a identifica și proteja eficient suprafețele de pădure și pentru a asigura o gestionare durabilă a fondului forestier.

Ministrul Mediului a reafirmat sprijinul continuu al Ministerului în implementarea acestor măsuri și a subliniat importanța conservării și extinderii suprafețelor împădurite în țară.

Inapoi la arhiva noutaților