[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Justiției în vizită de lucru în Strășeni. Au fost discutate problemele juridice
19 Iulie

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a efectuat o vizită de lucru în orașul Strășeni. Oficialul a participat la întrevedere cu reprezentanții administrației locale, judecătoriei, procuraturii, notarii, primarii și cetățenii prezenți. Au fost abordate reformele promovate în sectorul justiției și rezultatele obținute, transmite CURENTUL.

Vladimir Cebotari a menționat că problemele din justiție trebuie percepute de cetățeni și abordate de mass-media distinct, în funcție de fiecare caz. „Am realizat implementarea a peste 90% din acțiunile prevăzute de Strategia de Reformă în Sectorul Justiției până în 2017 inclusiv. Am reușit să schimbăm abordarea în politicile penale. A fost instituită Procuratura Anticorupție, cu eforturi pentru combaterea fenomenului la nivel înalt”, a afirmat oficialul.

Cei prezenți la întrunire au adresat întrebări și au comunicat despre dificultățile confruntate. Ministrul Justiției a explicat modificări legislative propuse recent, dar și a argumentat necesitatea înființării Agenției Servicii Publice. „Vor fi reduse costurile și timpul necesar pentru prelucrarea solicitărilor. Este o acțiune dedicată exclusiv cetățenilor. Totodată, vrem să creăm un mediu de afaceri atractiv, mai puțin dependent de instituțiile statului”, a susținut Vladimir Cebotari.

Participanții la întrevedere au discutat următoarele subiecte: încrederea cetățenilor în organele de drept, insuficiența resurselor umane, salariile din sectorul public, necesitatea medierii judiciare, activitatea în bază de patentă, litigiile vizând instituțiile din sectorul justiției, perfectarea actelor de moștenire și simplificarea procedurilor contravenționale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților