[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Justiției din România – la Chișinău. Vezi care e scopul vizitei!
10 Noiembrie

În premieră, la Chișinău are loc Forumul de comunicare în domeniul justiției, cu participarea oficialilor români, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Justiției Vladimir Cebotari, a declarat că, acest forum a fost organizat pentru a dezbate problemele actuale din Moldova și România în domeniul justiției.

„Vom avea mai multe discuții. Vom dezbate problemele de actualitate din ambele țări. Modul în care se face justiția în România servește drept călăuză pentru noi. Noi ne dorim să luăm bunele practici în acest domeniu”, a spus Vladimir Cebotari.

Ministrul Justiției din România, Raluca – Alexandra Prună, a declarat că, fără o justiție independentă un stat nu poate fi reformat.

„Este o onoare să ne aflăm la Chișinău, la acest forum. Am stabilit în august că pe agenda de reformare a sistemului judiciar să reformulăm dialogul existent. Sperăm că ceea ce se întâmplă să nu fie primul forum și vor mai urma altele, la anul vă așteptăm la București. Cred că acest parcurs este unul important în domeniul justiției, pentru că un stat nu poate independent și reformat dacă nu are justiție echitabilă”, a spus Raluca – Alexandra Prună.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților