[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Justiției a discutat cu oficiali străini despre rolul justiției constituționale
1 August

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Curților Constituționale din România, Ucraina și Germania, aflați în vizită la Chișinău cu ocazia sărbătorii Zilei Constituției, transmite CURENTUL.

Participanții la întrevedere au discutat despre relația de cooperare dintre Ministerul Justiției și Curtea Constituțională din țara noastră.

Oaspeții au reiterat importanța Legii Supreme pentru un stat de drept și o democrație consolidată. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a comunicat că Republica Moldova este un stat tânăr, ce învață valorile democrației, dar cu ambiții realiste de a fi devotat acestora. „Atunci când expertizăm un proiect de lege încercăm să anticipăm corespunderea acestuia cu normele Constituției. Totodată, conștientizăm consecințele unor inițiative de modificări ale legislației într-un context greșit”, a afirmat demnitarul.

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale din România, a opinat că, în contextul reformelor, este prioritară calitatea actelor legislative și nu viteza elaborării lor. „Să nu acceptați presiunea Parlamentului sau Guvernului de a face legi peste noapte. Sunt prioritari cei cărora le este adresată legea”, a susținut oficialul și a reiterat rolul justiției constituționale pentru asigurarea respectării prevederilor Legii Supreme, a drepturilor fundamentale în consolidarea democrației și progresului social.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților